zondag 22 mei 2022

Pupil Rosa toont haar klasse

Pupil van de Week bij de wedstrijd tussen Berkel en IJzendijke was de 9 jarige Rosa. De pittige tante met de blauwe kijkers wist als geen ander direct vet cool al doel te treffen. Niet zo vreemd uiteraard want de jonge dame met pit wil niets liever dan een professioneel voetbalster worden.

Enne coach Sanne Dekkers van die grote meiden was daar maar wat blij mee. ‘Suikerbieten nog aan toe, dat is een talent’, en daar sloeg de coach wel direct de spijker op z’n kop. De wervelwind zette iedereen op het verkeerde been en scoorde fraai.
Rosa speelt momenteel bij een mix team met jongens en meiden en in de ochtend had Rosa voor haar ploeg ook al gescoord. Tja, zo werkt dat met talenten op niveau.
Trouwens de jonge dame heeft nog veel meer kwaliteiten in huis. Zou bijna denken aan een glazenbol deskundige want ze wist vooraf al dat Berkel drie keer zou gaan scoren. Met die vooruitziende blik ben je natuurlijk wel een echte prof. 

Gelukkig staat ze met beide benen stevig op de grond. Weet als geen ander dat de weg naar succes nog erg lang is. Dat er nog veel geleerd moet worden is ook duidelijk voor de kleine meid.

Zit nu in groep 5 van de Prinses Máximaschool bij de juffen Mirjan en Linda die volgens haar erg ‘lief en gezellig’ zijn. Daar scoort Rosa weer vette punten mee en de leukste lessen zijn gymnastiek, rekenen en taal. Maar haar allergrootste passie is uiteraard voetbal, voetbal en nog eens voetbal. 

Feyenoord is naast Berkel wel haar cluppie met als meest favoriete spelers doelman Justin Bijlow en bij Berkel Jonna Hulshof. Als om wat voor redenen dan ook voetbal niet zou lukken dan kunnen we haar met een bijbaantje terugzien achter de kassa van de plaatselijke super want rekenen kan ze als de beste. Dierendokter worden zou ook nog een optie zijn. U leest het goed, want met alle mogelijke opties wordt rekening gehouden. Slim toch, nietwaar.
Rosa heeft een grote zus die luistert naar de naam Iris. Het is een beetje een haat liefde verhouding maar die twee kunnen niet zonder elkaar. Trouwens mama Claudia houdt de boel in het gareel tezamen met papa Rein. En Rein kennen we uiteraard allemaal als voormalig eerste elftal speler. Is nu de ster bij de veteranen en zo zie je maar dat de appel niet ver van de stam valt.
Volgens de kleine meid Rosa zijn mama en papa kanjers. Papa Rein zit diepgeworteld in de agrarische sector en mama heeft onder de wel klinkende naam Claudia Füss een eigen praktijk voor levensvragen en leiderschap. Mama Claudia kan daarnaast ook nog heerlijke gerechten op tafel toveren. De grote meiden van Berkel komen binnenkort wel ff vet cool langs om wraps te eten. Nou die soort pannenkoekjes zijn rijkelijk gevuld met gehakt en kaas in combinatie met boontjes en appelmoes. Nou enne dat lusten die grote meiden ook wel.
Het allergrootste geheim van Rosa werd wel in m’n oor gefluisterd. Niemand mag weten dat Rosa vlinders in haar buik heeft. Nou, die vlinders wel maar de verkering met Victor geeft toch wel te denken. Want Victor is ook al zo’n ster en speelt niet bij Berkel. Maar we hebben het geluk dat de transferperiode er weer aan komt en wie weet toont Berkel wel interesse in Victor.

Rosa luistert vaak naar de warme rustige klanken van zangeres Meau Hewitt en had de middag van haar leven. Met de wedstrijdbal opkomen en bij de toss van scheidsrechter Joop Lamers zijn. Op de foto met Isabel Heinsbroek en lekker onderuit in de dug-out bij al die andere kanjers en coach Sanne Dekkers.
Na afloop uiteraard met Jonna Hulshof op de plaat maar ook moest en zou Allyssa Daal daar ook wel bij zijn. Had het reuze naar haar zin en het was een middag om nooit meer te vergeten.

Meer beelden van Pupil Rosa ziet u hier

Geen opmerkingen:

Een reactie posten