dinsdag 21 december 2021

Einde

Een simpel woord met meerdere betekenissen. Immers ook het einde van het jaar volgt met rasse schreden. Het nieuwe jaar staat al in de startblokken maar moet nog even de cyclus en hergeboorte van de zon afwachten. Onze licht- en krachtbron dat alle aardse elementen overstemd. Vuur werd ontdekt in het oude China. Dat was een groots wonder dat een stuk zwarte steen zo maar kon branden. Het zwarte goud van fossiele brandstof. Steenkool uit het hart van moeder aarde maar we willen meer met elektriciteit. Geen statische maar meer elektromagnetische velden en inductie met transformatoren en spoelen.
De Griekse filosoof en een van de zeven wijzen Thales van Milete hield zich 600 jaar voor Christus al bezig met dit fenomeen. Magnetiet het mineraal met super rekenkracht maar dat wisten ze toen nog niet......Milete voorspelde wel de zonsverduisteringen. En aan de hand van piramides in Egypte met de stand van hemellichamen kwamen de goden wel heel dichtbij. Een andere vorm van elektriciteit is bliksem en dat heeft niets te maken met Zeus of Jupiter. Negatieve of positieve ontladingen in de atmosfeer geven nu eenmaal een tegengestelde lading naar het aardoppervlak. Wij hadden in ons land de Leidsche fles. Dat was in 1745 met de natuurkundige Pieter van Musschenbroek. Een condensator in de fles met aan de buitenzijde een laagje tin. Dit was wel de basis voor de verhalen over Frankenstein. Kracht en energie van het ene lichaam naar het andere.
Genoeg geschiedenis want we hebben nog Ampère, Galvani, Volta, Edison, Siemens, Bell en Kelvin. Ja, die laatste van het licht met kleurtemperatuur. De natuurkundigen kwamen erachter dat een atoom twee deeltjes eromheen heeft. Protonen en elektronen, plussen en minnen of anders gezegd positief en negatief geladen deeltjes. Daarnaast nog de vrije radicalen welke vrije elektronen of ionen worden genoemd. Wisselspanning met 230 volt en 50 Hz of trillingen per seconde komt uit de stopcontacten. Juist door te profiteren van het spanningsverschil, het verschil van + en – in twee basisdraden fase en nul. In principe eindeloos totdat zich een apparaat aandient die het verschil tussen de plus en min afneemt. Een uitvinding van Nicolaas Tesla die ook de transformator, de TL lamp en de inductiemotor uitvond.
Zorg dragen voor de crosslinking van moleculen die als vrije radicalen onder het licht van de zon kruisbestuivingen gaan uitvoeren. Licht of energie met straling in het korte UV-bereik. Daar ligt de basis voor de verbindingen van de vrije radicalen met moleculen. Sluit de ogen niet voor de toekomst die veel spectaculairder gaat worden. Kennis wordt dan ontsloten. Technologie met bruggen dus kosmologisch licht en kracht met deeltjesfysica. In 2030 moeten we minimaal het vijftigvoudige aan rekenkracht hebben ten opzichte van 2015 om alle elektronische componenten juist te kunnen laten functioneren. Sta daar eens bij stil. Enne …. dat is toch ook het einde.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten