zondag 7 juni 2020

Liesbeth Migchelsen overleden

Oud assistent coach van de RCL-vrouwen Liesbeth Migchelsen is op 26 mei na een kort ziekbed overleden. Zij was 49 jaar. De geboren Harderwijkse speelde onder meer bij Saestum en AZ. De voetbalster was tevens 95-voudig Oranje international. 

Liesbeth Migchelsen                   Foto: Nathalie van Heyningen

Na haar actieve voetbalcarrière kwam Liesbeth Migchelsen in het seizoen 2010-2011 naar RCL en leidde de Racing vrouwen samen met coach Hans de Winter naar het landskampioenschap bij de amateurs. Een prestatie van formaat dat voor een heel groot deel te danken was aan de kennis van Migchelsen. Met name haar sterk analytisch vermogen en juist die informatie om te zetten in strategische kernzaken voor het eigen team was ten voeten uit Migchelsen. 


Migchelsen na afloop van de kampioenswedstrijd van RCL.    Foto: Nathalie van Heyningen


Maar bleef daarbij wel altijd bescheiden en op de achtergrond. Op basis van haar technische en tactische kennis werd in de KNVB bekerstrijd ook Eredivisieclubs als Willem II en FC Twente subliem door de amateurs van RCL verslagen. In deze periode behaalde Migchelsen ook haar UEFA licentie. Hans de Winter noemde haar ‘een pure vakvrouw met veel kwaliteiten en een enorme dosis ervaring. Altijd recht door zee met onmiskenbaar haar eigen doelstellingen’. Na RCL werd Migchelsen coach bij het Australische Canberra United en nam later samen met Vera Pauw het Zuid-Afrikaanse team onder haar hoede. Was daarnaast als docent ook verbonden aan de KNVB en UEFA.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten