zondag 2 februari 2020

Het was genieten voor Pupil Roos

Ondanks het verlies van Berkel tegen Wartburgia was het wel de middag van Pupil Roos. De jonge alerte meid hield alle elementen goed in de gaten en scoorde haar doelpunt na een opvallende rush met een heuse schaarbeweging. Alleen de vonk na deze actie met haar schot in de roos sloeg niet over op de grote meiden van Berkel. Maar dat maakte de middag er niet minder om.


De pittige jonge dame met de twee vlechtjes speelt in het meisjesteam onder elf. Is zowel op links als op rechts inzetbaar. Coach Jolanda van Schaik heeft er een heerlijk team van gemaakt waarbij de spelvreugde maximaal is. En dat nu al met tactische vaardigheden.


De 10-jarige Roos heeft al dat voetbaltalent zeker niet van een vreemde. Moeder Hilde speelde in het verleden ook voor Berkel. Was volgens de verhalen ook al zo’n getalenteerd en creatief  team speelster. Trouwens de hele familie speelt bij cvv Berkel inclusief ooms en neefjes. Het feest compleet, want ook opa Tom is als trouwe clubscheidsrechter verbonden aan Berkel.


Roos heeft het prima naar haar zin op Basisschool De Regenboog in Bergschenhoek. Zit in groep zeven krijgt van de lieve, grappige maar ook strenge juf Edith genoeg lesstof om zich als en vis in het water voort te bewegen. Het liefste wil de jonge dame in de toekomst iets met dieren gaan doen. Dierenarts lijkt haar wel vet cool maar is zich er terdege van bewust dat het nog een heel lang studie traject is. De leukste lessen zijn spelling en tekenen met voetbal haar allergrootste hobby. Zit ook met regelmaat in de kuip om haar favoriete club Feyenoord aan het werk te zien en zag gisterenavond de rood-witte ploeg met 3-0 winnen van Emmen.


Heerlijk buitenspelen in het park met andere kinderen is de sociale draad boven het computer gebeuren en dat siert de kleine meid. Mocht van leidsman Bart Hertogs de speelstercontrole doen met de twee aanvoersters, Laura van Steveninck van Wartburgia en Lindy Hogedoorn van Berkel. Verzorgde de toss met het muntje en kreeg de telefoon van Bart Hartogs in bewaring. Scoorde vervolgens op onnavolgbare wijze haar doelpunt.


Thuis bij papa Gerard, mama Hilde en zusje Laura is sushi eten toch wel heel erg lekker. De gevarieerde kleine hapjes zijn uitermate gezond en dat gaat er bij Roos wel in. Mm mmm dat klinkt heerlijk en de oogjes van Roos sprankelen en het water loopt bijkans uit de mond. Ook friet lust de kleine meid wel degelijk net als veel groene gezonde groente. Sperziebonen worden trouwens thuis groene frieten genoemd. Goed dat we dat ff weten.Papa Gerard kookt thuis met regelmaat en is volgens Roos daar wel een echte grote kei in. Waardeert papa’s kunsten in de keuken helemaal. Goed om te horen waar de creativiteit in de keuken aanwezig is. Want ook de grote meiden willen zo af en toe lekker eten en wie weet staat binnenkort de vrouwen selectie op de stoep.


Het werd verlies voor Berkel terwijl winst werd verwacht. Maar de beleving als Pupil van de Week was heerlijk en dat straalde af van het gezicht van Roos.
Op de foto met aanvoerster Lindy Hogedoorn en met Isabel Heinsbroek. Zat in de dug-out naast Faith Parto en Julia Romers en had de middag van haar leven.


Na afloop met kanjer Sandra Welles op de foto en Roos kreeg in de kleedkamer alle versierselen overhandigd die bij deze prestigieuze titel horen. Met de speelbal voorzien van alle krabbels van de meiden huiswaarts en een heerlijke middag werd feestelijk afgesloten.

Meer beelden van Pupil Roos ziet u hier

Geen opmerkingen:

Een reactie posten