zondag 2 april 2017

De generale is altijd matig

Zes jaar geleden stond RCL aan de vooravond van een historische gebeurtenis. De vrouwen van RCL werden later Landskampioen van Nederland. Als niet satellietclub was dat een unicum in de vrouwenvoetbalsport. Maar het was wel degelijk een weg met hobbels in de laatste fase. In Heerhugowaard bij Reiger Boys werden twee punten verspeeld en bij RVVH werd nipt gewonnen mede dankzij de wonderschone doelpunten van Priscilla de Vos.
Uiteindelijk werd het een beslissingswedstrijd tegen Be Quick '28 op het complex van IJsselmeervogels in Spakenburg. Die werd in de verlenging gewonnen door de Racing en het Landskampioenschap een feit.


Nu heeft de Leiderdorpse Racing alle troeven in eigen hand om promotie naar het allerhoogste niveau af te dwingen. Het kampioenschap ligt voor het grijpen en daar weten Kirsten Kok, Geke Maat, Samanta Stojanovic en Shirley Nederpel alles van. Nog even sparren met de personal coach en doelvrouw Joraline Wielders die trouwens het echte Zeeuwse karakter 'Luctor et Emergo' in zich heeft. Speelde ook al in 2011 op Sportpark De Bloemerd maar toen voor Oostkapelle.

SteDoCo laat RCL billenknijpen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten