maandag 6 april 2020

Suikertaart van Sint Aubertus

Naast Sint Honoré was tevens Sint Aubertus patroonheilige van de bakkers. Bisschop Aubertus van Atrecht en Kamerijk was meer van de zoete ingrediënten maar kon daarnaast ook als de beste brood bakken. Trouwens, bij onze zuiderburen is het beroep van bakker nog steeds volledig beschermd!


Ook in Vlaanderen en Wallonië steevast ter ere van Sint Aubertus de suikertaart of de galette au sucre. Zoet dat wel, hoewel het receptuur bijgestuurd kan worden, maar in deze sombere periode vlak voor Pasen mag dat best. Suiker in plaats van rozijnen en anijs ter bescherming van ziekten en nu met een vleugje kaneel en vanille. Warm serveren met koffie en melk met als afsluiting dan toch de alcoholica met pastis en water. Krijgen we toch alle beschermende elementen binnen en staan we met water, aarde, licht en vuur volledig in balans en met beide benen op de grond.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten